Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MySpace nya Nordenchef: Vi gör en rejäl satsning

Publicerad: 21 Februari 2008, 10:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

MySpace vd för Norden, Hans Eriksson, är glad över det nya jobbet och ser tjänsten som ett bevis för att MySpace satsar rejält i Norden. "Det är superkul att komma till MySpace som är världens ledande sociala nätverk eftersom jag jobbat med den biten sedan 1999", säger Hans Eriksson.


Han fortsätter:

- Jag ser det som en rejäl satsning från MySpace sida. Man har allokerat en hel del resurser på att sätta upp en organisation i Norden med 14-15 medarbetare och kontor i alla skandinaviska länder. Man har även sagt till mig att Skandinavien är en viktig del av världen och Sverige är en viktig föregångare när det gäller sociala nätverk.

Hans Eriksson var tidigare vd på Lunarstorm, men lämnade bolaget i september 2006 och gick till nätverkssajten Trig en kortare tid. Därefter arbetade han som konsult en period.

Hans Eriksson började på MySpace i veckan och tycker det är för tidigt att tala om MySpace nordiska utveckling nu. På agendan står ett möte med cheferna i London och företagets representanter i Norden.

- Det är en fantastiskt kul produkt och mitt intryck hittills är att det är ett otroligt entrepreneuriellt företag som satsar och har många jättekompetenta människor anställda, säger han.

Vad har du för utmaningar att ta tag i?

- Vi ska växa, det är självklart, men jag ber att få återkomma med hur det ska gå till. Det har redan hänt en hel del, som med Rockbjörnen och Danish Music Awards. Vi ska fortsätta med att utveckla innehåll och funktionalitet och ordna aktiviteter, säger Hans Eriksson.

Ska ni stärka upp med flera nya positioner i Norden?

- Det kommer vi att göra, men jag kan inte säga något om det nu.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.