Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTVs skandalshow till Sverige

Publicerad: 17 April 2008, 08:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Den omdiskuterade datingshowen A shot at love with Tila Tequila får premiär i MTV på lördag. Programmet har orsakat tittarstorm i USA och säsongsfinalen var amerikanska MTVs mest sedda program någonsin.


Tila Tequila. Foto: MTV - Det här är en mer spektakulär twist på datinggenren än vad någon annan svensk kanal har visat tidigare. Eftersom vi gärna sticker ut hakan och är kaxiga så är det klart att vi tar den när den dyker upp i MTVs programbibliotek, säger Mattias Behrer, marknads- och programdirektör på MTV Networks.

Tila Tequila, eller Tila Nguyen som hon egentligen heter, startade sin kändiskarriär på My Space. Hon är bisexuell och serien går ut på att hon dejtar 16 tjejer och 16 killar för att slutligen utse sin favorit.

- Hon blev känd för att visa upp sig på My Space på spektakulära sätt, men med humor. I den här serien får tjejerna och killarna tävla om hennes gunst. Det blir såklart en massa intriger och relationsdramatik och allt är uppskruvat i 180, säger Mattias Behrer.

MTV sänder den första säsongens 10 avsnitt på lördagar kl 19, med start i veckan. Mattias Behrer tror på en tittarsuccé och att det också blir en andra säsong i Sverige, antagligen till hösten.

- Får vi inte mer än 100.000 tittare på lördag så blir jag besviken. Säsongsfinalen var det mest sedda programmet någonsin i amerikanska MTV, men det är klart det är kontroversiellt. Det har varit stor debatt i USA där den kristna högern blivit oerhört upprörd, men det har ju också ökat intresset.

Vad tror du reaktionerna blir i Sverige?

- Vi är ju betydligt mer liberala, men en och annan kommer nog att provoceras för det här liknar ingenting annat. Det blir nog en succé med många som roas och många som oroas. Bra ungdomsunderhållning ska uppröra, framför allt föräldragenerationen, säger Mattias Behrer.

MTV har bland annat lanserat serien genom att arrangera en bloggträff och visa egenproducerade reklamfilmer i kanalen.

- I reklamfilmerna skojar vi med formatet och oss själva . Vi har också haft en sneak-preview på webben av det första avsnittet. Om ett par veckor kommer vi att synas i extern media, men jag vill inte avslöja hur ännu, säger Mattias Behrer.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.