Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTV:s pr-chef till United Screens

Publicerad: 2 September 2014, 09:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:30

MTV:s pr-chef Peter von Satzger lämnar företaget och går till United Screens.


Ämnen i artikeln:

MTVUnited Screens

Peter von Satzger har jobbat på MTV sedan 2005. Nu ska han jobba med "creative strategy" på bolaget United Screens.

– Jag ska sätta samman Youtubestjärnor med bolag och hitta spännande lösningar. Jag kommer också att vara en del av rekryteringsbiten och hitta spännande "influencers" som kan bli stjärnor på Youtube. Det känns otroligt spännande. Jag har inte varit så här exalterad sedan jag tog jobbet på MTV 2005. Då var det det häftigaste jag kunde tänka mig, säger Peter von Satzger till Dagens Media.

En del av hans nya arbete blir också att hjälpa United Screens "youtubers" att nå ut internationellt.

– Under min tid på MTV jobbade vi hårt med våra bloggare och byggde upp ett stort internationellt bloggnätverk. Vår pr jobbade med bloggare som enskilt nådde ut till en miljon läsare. Det finns en kraft i det som de traditionella tidningarna inte är i närheten av. Från det är steget inte så långt till United Screens.

Enligt uppgift till Dagens Media har det genomförts en omorganisation på Viacom i Sverige, som äger MTV, och en rad personer har fått sluta.

– Omstruktureringen var jättebra och jag stödde den och var en stor del av den. Det har ingenting med mitt beslut att göra. Jag är så tacksam för mina år på MTV, det är ett team jag kommer att sakna, men jag vill lämna linjär-tv och jobba med den digitala tv-världen. Man kan inte missa en sådan här möjlighet, säger Peter von Satzger.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTVUnited Screens

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.