Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG vill bli mindre grabbigt

Publicerad: 19 maj 2009, 07:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:25

Stenbecks mediebolag MTG vill tvätta bort bilden av ett grabbig företag med hård jargong och enbart män i höga positioner, skriver Svenska Dagbladet.


Förra veckan samlades 35 kvinnor med chefspositioner inom MTG för vad företaget kallar en mångfaldskonferens, skriver SvD.

- Vi har identifierat att mångfald är viktigt för att nå framgång och vi kan göra mycket mer för det på MTG. Vi har kvinnor i alla ledningsgrupper, men de är i minoritet. Vi måste här diskutera och ta ansvar för vad vi som kvinnor kan göra för att förbättra detta, säger MTG Sveriges vice vd Anna Berggren till tidningen.

Målet är att få in fler kvinnor i organisationen och att uppmuntra de som redan jobbar där att avancera uppåt i hierarkin. Men trots tvådagarskonferensen vill Anna Berggren inte kännas vid de rykten som länge surrat i branschen, att MTG skulle vara ett machoorienterat bolag med snabba uppsägningar och beslut.

- Ingen av de kvinnliga cheferna upplever det så. MTG är ett resultatdrivet företag, vilket många ser som något positivt. Du får ingen befordran om du inte kan påvisa resultat och du kan aldrig snacka dig till en högre tjänst, säger hon till SvD.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.