Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG testar digitalradio - SBS utökar webbradion

Publicerad: 23 April 2008, 10:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

MTG Radio har under två veckor testat digitalradio på Teracoms initiativ. Men DAB är uträknat säger programdirektören Christer Modig. Samtidigt passar konkurrerande SBS Radio på att utöka webbradion.


MTG Radio har under två veckor testat digitalradio i Stockholm för kanalerna Rix FM och Lugna Favoriter.

- Det har gått så där. DAB är uträknat och det har vi vetat sedan tidigare. Det ger plats för alltför få kanaler. Teracom ville att vi skulle sända för att visa att det går, säger Christer Modig.

Christer Modig tror dock fortfarande på en digital lösning.

- Det är en naturlig utveckling. Politikerna tillsätter olika utredningar men tekniken går snabbt framåt och vi kan inte sitta still. En digital plattform är dit vi vill nå, men fattas inga kloka och snabba beslut framöver så tror jag att webben kommer att ta över.

MTG Radio lägger sedan tidigare ut delar av program för nedladdning på sin sajt. Nu har även konkurrenten SBS Radio följt efter och lägger ut sändningarna så att de går att lyssna på i efterhand. Bolaget har lagt upp en ny spelare där det även går att titta på musikvideos och Youtube-klipp.

Enligt SBS Radio har besökarna på nätet ökat med 20 procent de senaste två månaderna, och den nya spelaren har stor del i det.

- Det här är en helt ny satsning från SBS Radio som inte har fokuserat så mycket på nätet tidigare, säger Simon Gooch, online director på SBS Radio som tillträdde i november förra året.

Webbradion ger också möjlighet för ökade annonsintäkter då banners och reklamfilmer kan läggas in före varje radioinslag. Enligt Simon Gooch har annonsörerna tagit emot satsningen väl, men någon prislista är ännu inte satt.

- Vi har precis dragit igång försäljningen. Vi smyglanserade i februari och har sedan dess fört statistik som vi kan sälja på.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.