torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG storlanserar betal-tv på nätet - med hjälp av SVT

Publicerad: 11 september 2008, 05:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

MTG lanserar tjänsten Viaplay, en betalkanal på nätet. Där ska även material från SVT visas. Det innebär inte att SVT håller dörren är öppen för MTGs konkurrenter Prosieben eller TV4.


Rvd

Rolf van den Brink


Före årsskiftet ska MTG sjösätta betaltjänsten Viaplay där surfare ska kunna titta på mycket av innehållet i Viasats digital-tv-paket on demand.

- Vår bedömning är att marknaden för betal-tv är den som utvecklas snabbast på nätet. Därför koncentrerar vi oss på den just nu, säger Anders Nilsson, operativ chef för MTG och vd för MTG Online.

Tjänsten finansieras genom att tittarna betalar för nedladdat material. Det rör sig sannolikt om en av MTGs större lanseringar under hösten.

Anders Nilsson har hittills inte velat berätta fler detaljer om innehållet och lanseringen.

MTG samarbetar med SVT. Samarbetet går sannolikt ut på att MTG får distribuera delar av SVTs arkiv där det i dag finns 250.000 timmar gratis tv.

Hos SVT är det locket på.

- Jag berättar inte om våra affärsuppgörelser, säger Jan-Olof Gurinder, distributionschef på SVT.

När ska Viaplay vara i gång?

- Det måste du ta med MTG.

Generellt, innebär ert samarbete med MTG att även andra, till exempel TV4 också kan distribuera SVTs innehåll via sin webb?

- Nej, det innebär det inte. Om TV4 vill det, får de knacka på dörren och be om en affärsuppgörelse, säger Jan-Olof Gurinder.

Jan Gurinder berättar att det endast är SVTs "linjära innehåll" (material som sänds ut) som ska göras tillgängligt fritt för alla medborgare. Nedladdade program omfattas inte reglementet som styr SVTs sändningar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev