Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG startar underhållningskanal i Ghana

Publicerad: 20 November 2008, 12:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

MTG startar en tv-kanal i Ghana före årsskiftet. "Det blir en traditionell underhållningskanal", säger MTGs presschef Bert Willborg.


MTG har under en längre tid riktat blickarna mot Afrika. Vdn Hans-Holger Albrecht har tidigare sagt att kontinenten "är lika intressant som Asien".

Först ut blir en etablering i det Västafrikanska landet Ghana. Systerbolaget, mobiloperatören Millicom, är redan på plats i landet.

MTG fick licens att starta en fri-tv-kanal Ghana i våras. Och enligt Bert Willborg, presschef på MTG, realiseras planerna före årsskiftet.

- Vi har kontor på plats och håller på att dra igång den operationen. Det blir en underhållningskanal med innehåll som liknar det man kan se på TV3 i Sverige eller Slovenien. Vi har inte gått ut med exakt vad den ska innehålla men det kommer bli inköp från amerikanska studios, bland annat, säger han.

I Ghana bor drygt 22 miljoner invånare. Tv-reklammarknaden omsatte 265 miljoner kronor i landet år 2006, enligt MTG.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.