Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG snuvar SBS på frekvens

Publicerad: 13 Januari 2009, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Från årsskiftet har SBS Radio tagit över nio stationer från MTG Radio genom ett avtal med SRU och Stampen. Men i Umeå blir MTG kvar eftersom att Västerbotten-kuriren gömt ett av sändningstillstånden i ett separat bolag.


Västerbotten-Kurirens radioverksamhet ingår i SRU som tillsammans med Stampen tidigare låtit MTG Radio sköta radioverksamheten för nio olika stationer runt om i Sverige. Vid årsskiftet gick sändningarna istället över till SBS Radio.

Men bara ett av de två sändningstillstånd som Västerbotten-Kuriren haft går över till SBS Radio. Det andra, där MTG Radio hittills sänt Lugna favoriter, ägs av ett externt bolag som inte ingår i affären.

Enligt uppgift till Dagens Media var SBS tro att även detta sändningstillstånd skulle ingå i affären. Men nu har MTG istället förlängt avtalet med Västerbotten-Kuriren. MTG kommer att fortsätta sända Lugna Favoriter i Umeå. Några planer på att byta bort stationen mot Rix FM, då frekvensen där Rix sändes övergick till SBS vid årsskiftet, finns inte i dag.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.