Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG slår ihop ZTV och Playahead

Publicerad: 12 April 2007, 07:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

MTG flyttar ZTV från Viasat Broadcasting till New Media där ungdomssajten Playahead ligger. Ungdomskanalen ZTV hamnar också bland mobila tjänster och spansk text-tv.


- Vi integrerar inte varumärkena. De ska leva kvar som idag, säger Hanna Renlund Westerberg, vd för MTG New Media.

I bolaget ligger MTGs tv-sajter, Viasatsport.com samt mobila tjänster för Tele2s bredbandskunder och produktion av mobilt innehåll. Dessutom ingår text-tv.

- Vi har tittat på medierna ur ett målgruppsperspektiv. Vi flyttar verksamheterna närmare varandra för att öka samordningsvinsterna. Playaheads 530.000 medlemmar får en ny plattform och ZTV får en möjlighet att ta del av Playaheads utbud. Men vi gör inget som de unga användarna inte vill.

Sammanslagning är en följd av att MTG har snappat upp tänket kring användargenererat innehåll.

- Vi ser en sammanslagning av mediekonsumtion och medieproduktion. Även om inte ZTV bara ska ha generera innehåll ska användaren vara väldigt involverad.

Men vad har text-tv med nya medier att göra?

- I alla broadcastingföretag ligger text-tv under nya medier av tradition. Men det finns också träffpunkter mellan mobila tjänster och text-tv som är intressanta.

MTG New Media, är ett dotterbolag som ligger under Viasat Broadcasting.

Hanna Renlund Westerberg rapporterar till MTGs koncernchef Hans-Holger Albrecht. Bolaget har ett 100-tal personer anställda. Då ingår givetvis text-tv i Spanien med 40 personer.

Men hur mycket omsätter då denna moderna lådan?

- Det kan jag inte vara på, säger Hanna Renlund Westerberg. Vi är börsnoterade.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.