måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG skrotar Wow och Power i Göteborg

Publicerad: 6 februari 2002, 09:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:18

Lugna Favoriter ersätter Power Hit Radio i Göteborg och Rix FM byter till radiostationen Wows frekvens 105,5. I dag offentliggjorde MTG Radio planerna som Dagens Media tidigare rapporterat om.


Lugna Favoriter, som är Stockholms största kommersiella radiostation, tar över göteborgska Power Hit Radios frekvens 104,8. Bytet sker "så snart som möjligt". Enligt ett pressmeddelande från MTG Radio möjliggör detta att "Power Hit Radio kan fokusera på Stockholm och profilera sig ännu starkare som en kanal för stockholmare".

Rix FM i Stockholm kommer under en övergångsperiod att sända både på nuvarande frekvensen 101,9 och nya frekvensen 105,5. Skälet till frekvensbytet ska vara att 105,5 är "en av de bästa placeringarna på FM-bandet i Stockholm".

Wow och Lugna Favoriter togs nyligen över av MTG Radio, som kontrollerar Rix FM- och Power Hit Radio-nätverken. Att Wow och Power Hit Radio i Göteborg ersätts beror på att stationerna under en längre tid uppvisat stagnerande lyssnartal. Hur många som sägs upp till följd av nedläggningarna är oklart.

Dagens Media har utan framgång sökta MTG Radios vd Susanna Bervå för en kommentar. Mer information kommer inom kort.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev