Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG Radio tar över Lugna favoriter och Wow

Publicerad: 2 Januari 2002, 13:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:19

Det blir MTG Radio som köper stockholmsstationerna Lugna Favoriter och Wow av RTL. Just nu informeras personalen på de sålda stationerna om ägarbytet. (Uppdaterad)


- Jag tror att det här blir jättebra, speciellt för Lugna Favoriter som kanske får spridning utanför Stockholm, säger Ninna Engberg, vd för Lugna Favoriter och Wow.

MTG Radio driver redan radiostationerna RIX FM och Power Hit Radio. Lugna Favoriter har 141.000 lyssnare och är Stockholms största radiokanal. Susanna Bervå, vd för MTG Radio, är nöjd med affären.

- Lugna Favoriter är Stockholms största station. Tillsammans med de stationer vi har ute i landet får vi ett ännu starkare och bättre erbjudande till våra annonsörer, säger hon.

Problemstationen Wow 105,5 har 42.000 lyssnare i Stockholm. Wow har tappat lyssnare alltsedan rockformatet Bandit byttes ut mot de mainstreamformat som provats på Wow. Vilka planer MTG Radio har för Wow vill Susanna Bervå inte avslöja.

- Den här affären har tagit mycket tid att klara av och jag vet inte idag vad vi ska göra med Wow.

Det är heller inte klart vilka förändringar affären resulterar i vad gäller personalen, om det blir fråga om uppsägningar eller flytt.

- Vi ska implementera det här på bästa sätt, men först måste Radio- och tv-verket godkänna affären.

Totalt har de fyra stationerna Rix FM, Power Hit Radio och de nyinköpta Lugna Favoriter och Wow 371.000 lyssnare per dygn vilket innebär att MTG Radio nästan fördubblar sitt lyssnarantal i Stockholm.

Hur mycket pengar som bytt ägare vill inte Susanna Bervå säga.

Tia Jumbe

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.