torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG Radio i miljöoffensiv

Publicerad: 1 oktober 2008, 12:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

MTG Radio ska bli Sveriges grönaste medieföretag. Första målet är att få en miljöcertifiering inom ett år. På måndag lanseras en grön sajt som ska ge besökare inspiration och information och det blir redaktionellt miljömaterial i alla kanaler.


SA

Synnöve Almer


- Mediebolag borde göra mer än att bara predika om miljöfrågor, vi borde involvera oss också och det vill vi göra nu. Vår styrka är att vi har 4,3 miljoner lyssnare varje vecka. Om vi lyckas nå ut till en liten andel av dem, som kanske också har egna företag, så kan det göra skillnad, säger Richard Marston, vd för MTG Radio.

Målet är att få miljöcertifieringen ISO 14 001. I miljöarbetet ingår utbyte av alla bilar till miljöbilar som körs på miljövänligare bränsle. Radiostationen flyttar till den nya Skanska-producerade gröna MTG-byggnaden nästa år. Radiobolaget kommer att ha en gemensam grön hemsida för alla kanaler där besökare bland annat kan beräkna sina koldioxidutsläpp.

Gröna annonsörer får möjlighet att ligga inom ett grönt reklamintro och varje kanal ska producera miljörelaterat redaktionellt innehåll. Det kan handla om ämnesval, gäster eller uppdrag.

Tror du att det här kommer att locka nya annonsörer och lyssnare?

- Jag tror inte att det blir fler lyssnare, men de vi har kommer säkert att tycka att det här är ett plus. Vi räknar inte med någon stor tillströmning av annonsörer, men jag kan tänka mig att det gröna initiativet stärker lusten att vilja synas i vårt sammanhang, säger Richard Marston.

Kommer fler bolag inom MTG att följa efter?

- De står bakom det här initiativet och de följer definitivt det vi gör.

Miljösatsningen ska marknadsföras för mediebyråer och med radiospotar i de egna kanalerna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev