Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG pekas ut som köpare av Vision

Publicerad: 15 Januari 2002, 14:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Ryktena om en förestående försäljning av tidningen Vision hörs allt oftare. Och det är MTG som pekas ut som köpare.


Enligt uppgiftslämnarna ska en affär presenteras för personalen på Vision nu på torsdag. Flera källor till Dagens Media pekar ut MTG som köpare av Vision. Parterna varken bekräftar eller dementerar uppgifterna om att MTG förhandlar om en affär med Vision.

- Det har jag ingen kommentar till. Skulle det vara så skulle jag ändå inte säga något, säger Peppe Engberg, ansvarig utgivare för Vision .

- Jag kan inte ge någon kommentar åt det ena eller andra hållet. Vi pratar aldrig om vad vi gör framåt i tiden, säger Anders Nilsson, vice-vd på MTG.

Grundarna Bengt Uggla, Pontus Forsström samt Peppe Engberg köpte i juli 2001 ut sig från den dåvarande ägaren Spray. Affären skulle inbringa "ett antal miljoner kronor", och finansieringen skulle därmed vara säkrad "en bra bit in på nästa år", enligt Pontus Forsström. Spray hade dock förhandlat sig till del i framtida vinster och ha rätt att ta del av pengarna från vidareförsäljningar av aktieinnehavet i Vision.

Enligt uppgift till Dagens Media har Visions ägare nyligen förhandlat om kontraktet med Spray. Sprays vd Per Bystedt varken bekräftar eller dementerar att en försäljning av Vision är förestående.

Visions-ägare har tidigare försökt sälja tidningen till MTG. Så sent som i somras uppvaktades mediekoncernen. Men MTG-styrelsen tyckte priset då var för högt och tackade nej. Det fanns också motstånd från MTG-ägda Finanstidningen, som Vision måste samordnas med vid en eventuell affär med MTG.

Vid ett annat tillfälle år 2001 försökte IDG köpa Vision och Ekonomi 24 på ett bräde. Tanken var att de två ekonomimedierna skulle fusioneras med IDGs tidning Industry Standard. IDGs bud var dock för oaptitligt för uppköpskandidaterna.

Vision omsatte 28 miljoner kronor och gjorde ett nettoresultat på minus 15 miljoner kronor år 2000.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.