Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG och Tele2 i allians för att mota bort Teliasonera

Publicerad: 13 Maj 2008, 09:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

MTGs koncernchef Hans-Holger Albrecht och Tele2s koncernchef Lars-Johan Jarnheimer har bestämt sig för att sabotera för Teliasonera, som just nu gör en aggressiv offensiv på den svenska tv-marknaden.I hemlighet förbereds nu en allians mellan MTGs Viasat och Tele2.


Teliasonera har slagit fast att bolaget ska investera flera miljarder kronor i bredbandsnätet för att på så sätt kunna bygga ut sin iptv-tjänst och bli en tv-operatör av rang.

Triple play - med tv, telefoni och bredband - blir ett avgörande erbjudande för Teliasonera när bolaget tappar allt mer av intäkterna från sin tidigare kassako, den fasta telefonin i Sverige.

För att få rejäl skjuts på iptvn har kunderna erbjudits tjänsten gratis. Vid årsskftet hade Teliasonera över 300.000 iptv-kunder i Sverige.

Teliasoneras intåg på tv-marknaden har fått konkurrenterna MTG och Tele2 att vakna. Enligt vad Dagens Media erfar arbetar de två Kinnevik-bolagen just nu för fullt med att lansera ett motvapen.

Viasat har tillsammans med Tele2 utfört ett testprojekt där bolagen har erbjudit kunder en triple play-lösning, där Viasat svarar för tvn medan Tele2 står för ADSL och telefoni.

De kunder som nappar på erbjudandet får, enligt Dagens Medias källor, bredbandstjänsten gratis om de köper Viasats tv-utbud för 319 kronor i månaden och den fasta telefonin för 95 kronor i månaden.

Tele2s och MTGs styrelser håller just nu på att utvärdera projektet, för att sedan ta ställning till om samarbetet ska växlas upp och lanseras på allvar.

Viasats vd Hans Skarplöth bekräftar att Viasat och Tele2 har genomfört tester tillsammans.

- Vi har ringt ett fåtal kunder med ett erbjudande länkat till det här. Ungefär så långt har vi kommit, säger Hans Skarplöth.

Ska man betrakta det här som ett svar på Teliasoneras iptv-offensiv?

- Nej, det tycker jag inte. Det är ganska långt ifrån det Telia har.

Leo Kia är den person som ansvarar för projektet hos MTG. I ett mejl till Dagens Media skriver han:

- Det är ett intressant segment med uppsida för både kunder och leverantörer. Därför har vi valt att tillsammans med Tele2 undersöka intresset genom att kontakta ett mindre antal utvalda kunder.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.