Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG lanserar sin tv-tjänst i mobilen - men reklamen får vänta

Publicerad: 23 Maj 2008, 13:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Snart lanserar MTG den mobil-tv-tjänst som Dagens Media tidigare har berättat om. "Vår filosofi är att göra vårt innehåll tillgängligt i så många distributionsformer som möjligt", säger Anders Nilsson, vd på MTG Online.


Den 2 juni ska MTGs nya mobil-tv-tjänst Viasat ToGo finnas tillgänglig för kunderna. Tjänsten tillhandahålls initialt endast via MTGs Kinnevik-syster Tele2, som idag har 3,1 miljoner mobiltelefonkunder.

- Mobiltelefoner är ett av de ställen där vi vill göra vårt innehåll tillgängligt. Därför gör vi det här, säger Anders Nilsson.

MTG ska inte sälja reklam i mobilen - åtminstone inte inledningsvis.

- Det här är en abonnemangstjänst och reklam är något som vi får ta tag i senare.

Tjänsten rymmer 29 tv-kanaler - däribland TV3, Kanal 5, TV6, CNN och Eurosport. Tanken är mobil-tv-innehållet ska vara så likt de "vanliga" tv-utsändningarna som möjligt.

Paketeringen av kanalerna är nästan identisk med Viasats satellit-tv-paketering. Kanalerna delas in i följande paket: nyheter, underhållning, musik, barn, sport samt ett bonuspaket.

Dagens Media har tidigare berättat att MTG övervägde att lansera även ett porrpaket i mobilen. Men det finns inte med när tjänsten lanseras.

- Vi har inte lanserat erotik i mobilen, säger Anders Nilsson.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.