Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MTG: Journalister har begränsat minne

Publicerad: 16 Maj 2008, 10:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Efter MTGs årstämma i förrgår var flera medier kritiska till fotoförbudet och att journalister blev beordrade att sitta längst bak i lokalen.


Bert Willborg, kommunikationsdirektör på MTG, säger att reglerna var likadana i år som tidigare och tillbakavisar till att stämman skulle ha haft högre säkerhet på grund av att MTGs styrelseordförande Cristina Stenbeck är med barn.

Både Dagens Industri och Svenska Dagbladet skrev i går om fotoförbud och att journalister fick sitta längst bak i lokalen under stämman. Varför har ni valt en så sluten strategi mot medierna?

- Journalister och fotografer är välkomna. Vi har platser tilldelade för dem. Men de får inte ta med sig kameror in på stämman, det blir ett störande moment. Hans Holger Albrecht fanns också tillgänglig för medierna, säger Bert Willborg, kommunikationsdirektör på MTG.

Ni är ändå ett medieföretag som bland annat sysslar med grävande journalistik i till exempel TV3s Insider. Vad skulle Robert Aschberg säga om hans team skulle stoppas i dörren?

- Det skulle det inte så länge de inte har stillbilds- eller filmkameror med sig.

Efter stämman har flera medier skrivit om att MTGs ordförande Cristina Stenbeck är gravid. Var säkerhetsrutinerna extra hård av den anledningen?

- Nej, alla stämmorna har identiska säkerhetsrutiner, det är inget vi har ändrat på i år.

Men varför tror du att medierna i år skrev om de stränga säkerhetsrutinerna?

- Det kan bero på att journalisternas minne är begränsat eller att de inte varit på några av våra stämmor tidigare för det här var inte nytt för i år. Men det där får du fråga journalisterna om.

I medierna har det även framkommit kritik för att ni lagt stora resurser på att göra pr-filmer och en glassig årsredovisning. Vad har du för kommentar på det?

- Jag vet inte om det är att betrakta som kritik om en enskild journalist skriver så. På stämman hyllades årsredovisningen med applåder. För oss är det viktiga vad aktieägarna anser.

Det verkar vara svårt för svenska journalister att få en intervju med Cristina Stenbeck. Hur bör man som journalist gå till väga för att lyckas?

- Det får du vända dig till Kinnevik för att fråga.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.