Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG-chef går till Epidemic Sound

Publicerad: 16 januari 2014, 14:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:51

Felix Mannheimer lämnar MTG för Epidemic Sound.


Epidemic Sound, som förmedlar musik till medieproduktioner, har rekryterat Felix Mannheimer som operativ chef. Därmed lämnar han MTG:s ledningsgrupp och tjänsten som distributionschef.

– Vd Oscar Höglund ska fysiskt och mentalt vara ute och göra dealar, medan jag ser till att vi är störst och bäst, säger Felix Mannheimer till Dagens Media.

Epidemic Sounds affärsidé är att betala en engångssumma för musik som bolaget tillhandahåller. Detta skiljer Epidemic Sounds avtal från Stims, där kompositören återkommande betalas när musiken spelas.

Vad visste du om bolaget innan du tackade ja?

– Jag hade ärligt talat inte gjort någon enorm due diligence. Jag visste bara att de höll på med produktionsmusik till tv och filmer. Men jag smittades av de anställdas optimism och driv, det kändes det väldigt spännande att få vara en del av det.

Vad händer 2014?

– Det går bra i Norden och nu storsatsar vi på övriga världen, främst den engelska och amerikans tv-markanden. Vi jobbar även mot multi-channel network - kanalnätverk på Youtube.

Några av bolagets nya internationella kunder är RTL i Holland, Channel 5 i Storbritannien, och Makers studio som är USA:s största multi-channel network på Youtube.

Känns det sorgligt att lämna MTG?

– Jag är tacksam för tiden där med samtidigt kändes det som ett bra läge att testa något nytt.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev