Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MTG, Boxer och Telenor görupp om danska marknätet

Publicerad: 4 februari 2008, 15:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:57

MTG, Boxer och Telenor slåss om att få agera operatör i det digitala marknätet i Danmark. "Våra möjligheter är rimligt goda", säger Johan Bobert på Boxer.


Det danska kulturdepartementet har idag - på den sista ansökningsdagen - tagit emot tre ansökningar om att få agera tv-operatör och gatekeeper i det digitala marknätet i Danmark, som går igång 2009.

Utöver Telenor har mediekoncernen MTG och den svenska Teracom-ägda operatören Boxer lämnat in ansökningar om att få sköta driften och distributionen i marknätet.

Enligt den danska sajten Borsen.dk har Telenor sämre möjligheter att vinna kampen om operatörskapet i Danmark, eftersom bolagets intressen i bolag som Canal Digital, Cybercity och Sonofon skulle göra Telenor till en alltför dominerande aktör på den danska marknaden.

Johan Bobert, informationschef på Boxer, gör dock en annan bedömning. När Dagens Media frågar om Boxers chanser, svarar han:

- En tredjedel. Våra möjligheter är rimligt goda.

Vem som vinner kampen om marknätet i Danmark avgörs av med stöd av det danska Radio- och tv-verket den sista mars i år.

Telia har tidigare visat intresse för det digitala marknätet i Danmark, men uppges nu ha dragit sig ur.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.