torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

MSN går om Aftonbladet.se

Publicerad: 15 september 2008, 07:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

MSN.se har gått om Aftonbladet.se som Sveriges enskilt störta sajt. Vecka 36 hade MSN.se 4,2 miljoner besökare jämfört med Aftonbladet.ses 4 miljoner unika besökare.


OE

Ola Eriksson


Microsofts MSN-nätverk har legat i topp på Kia index sedan början av 2007. Enligt MSN själv är den enskilda sajten MSN.se numera också störst i Sverige.

- Vi har haft en stadig tillväxt senaste 1,5 åren. Vi har gått från att vara en trafiktratt åt partners till att bli en plats där besökarna stannar allt längre, säger Peter Holmlund, exekutiv producent på MSN.se.

MSN.se särredovisas inte på Kia index utan siffrorna är MSNs egna. Enligt dessa har MSN.se växt från 3,5 miljoner besökare vecka 24 till över 4,2 miljoner besökare under vecka 36. Detta kan jämföras med 4 miljoner unika besökare vecka 36 för Aftonbladet.se.

- Nöje och underhållning i bred bemärkelse är det som går bäst. Men besökarna ska även kunna hålla sig informerade på sajten och vi slöt nyligen ett avtal med TT, säger Peter Holmlund.

MSNs trafiksiffror får ofta kritik för att bestå av användare som per automatik har sajten som startsida i Internet explorer. Kritiken avfärdas av Peter Holmlund.

- Det är en bra bit under 20 procent av våra användare som har sajten som startsida.

Han ser samtidigt inte att Aftonbladet.se och MSN.se konkurrerar om samma del av marknaden.

- Vi kommer aldrig kunna ställa oss head to head med dem vad gäller innehåll och det är inte heller vårt syfte. Vi ska vara ett flexibelt nätverk där alla våra sociala funktioner länkas samman.

Kalle Jungkvist, chefredaktör på Aftonbladet.se vill inte kommentera siffrorna.

- Vi och MSN spelar ju på helt olika banor och besökarna går till sajterna av helt olika anledningar. Men för någon djupare kommentar vill jag titta närmare på statistiken, säger Kalle Jungkvist.

MSNs nätverk hade 6,6 miljoner unika besökare vecka 36 enligt Kia index. Kia redovisar inte exakt vilka sajter som ingår i nätverket men förutom MSN.se ingår bland annat Hotmail.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev