Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mossing: "Det är ett drömjobb"

Publicerad: 24 April 2007, 14:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Lars Mossing bekräftar uppgiften om att han blir vd på MTV i Norden.


- Jag är naturligtvis väldigt glad, och förväntansfull inför uppgiften. Det här är ett drömjobb för mig, säger han till Dagens Media.

Varför fick du jobbet?

- Jag har gjort ett bra kommersiellt jobb, som kommersiell chef. Samtidigt arbetar jag med att driva MTV Networks på alla tre plattformar. Jag tror även att jag är en bra ledare, med god säljkompetens.

Lars Mossing ska arbeta med att utveckla hela MTV Networks, och inte bara MTV. Det gäller MTV i Sverige, Norge, Danmark och Finland, webbsajten MTV Overdrive, mobilkanaler, barnkanalen Nickelodeon, och den något äldre musikkanalen VH1, som snart ska skräddarsys till de olika marknaderna i Norden.

- Det som är viktigt är att MTV Networks betraktas som ett nätverk, och inte bara som MTV. Dessutom ska vi fokusera mer på andra plattformar än bara tv. MTV kommer att växa mycket inom tv, men MTV har också stor potential på andra plattformar.

Hur ser det ut med reklamförsäljningen för MTV under 2007?

- Vi har haft ett riktigt bra år. Vi är upp i förhållande till 2006, och förväntar oss att vi fördubblar vår omsättning under 2007 i förhållande till 2005.

Lars Mossing tillträder sin nya tjänst den 7 maj. Samma dag lämnar Clare Melford MTV.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.