Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Morgankane-cheferna tillbaka i nytt bolag

Publicerad: 28 Januari 2009, 12:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Anders Hägglund och Hans-Henrik Engström, som körde postproduktionsbolaget Morgankane i konkurs, är tillbaka i branschen i nytt bolag.


Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om turerna kring Morgankanes konkurs i december. En konkurs som väckte stor förvåning i branschen. Utåt sett verkade affärerna rulla på, och bara någon månad tidigare ställde postproduktionsbolaget Morgankane till fest på Kägelbanan i Stockholm.

Under kvällen presenterade The Advertising Producers Association Storbritanniens 50 bästa reklamfilmer och Moto Boy stod på scenen.

Notan gick på 200.000 kronor, vilket eventbyrån Zebra Stockholm Communication aldrig fick ersättning för.

- Det är rent utsagt elakt, sa Samantha Coard på Zebra, till Dagensmedia.se i december.

Dagens Media kan nu berätta att Anders Hägglund, tidigare vd på Morgankane och ägaren Hans-Henrik Engström är tillbaka på banan igen.

Morgankanes tidigare ägarbolag Clusterville har nu förvärvats av personal från Morgankane och bytt namn till Twenty Post. Hans-Henrik Engström har lämnat bolaget.

- Vi har ingenting med honom att göra. Vi har däremot anställt 13 gamla Morgankane-medarbetare och jobbar nu med postproduktion, med fokus på reklamfilm, säger Stefan Nordell, deläagre i Twenty Post.

Bolaget har dessutom ärvt en skuld från Clusterville-tiden. Skulden, som uppgår till knappt 160.000 kronor, gäller uteblivna konsultarvoden.

Clustervilles ägare har bestridit fodran och den 13 januari skickades ärendet till Stockholms Tingsrätt.

Hans-Henrik Engström har istället köpt bolaget Cinepost Studios, som enligt ett registrerat, men icke beslutat, ärende hos Bolagsverket ska fusioneras med och byta namn till med Bones Bay AB. Ett bolag som Hans-Henrik Engström redan äger.

På Cineposts sajt finns nu information och kontaktuppgifter till både Anders Hägglund och Hans-Henrik Engström.

Enligt sajten utlovar man Stockholms bästa priser.

Dagens Media har sökt Anders Hägglund och Hans-Henrik Engström.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.