Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Moobee utmanar Parlino med hjälp av Le Bureau

Publicerad: 15 April 2008, 08:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Inom några månader ger sig Lunar Groups mobiloperatör Moobee in på marknaden och ska främst slåss om ungdomarna med Parlino och Halebop. Moobee ska enligt dem själva knyta ihop webben och mobilen. Le Bureau sköter lanseringskampanjen.


- Ingen har tidigare kopplat samman internet med mobilen i den utsträckning som vi tänker göra. Det finns en ledig nisch som vi ska ta, säger Peter Vahlfridsson, marknadsansvarig på Moobee.

Exakt vad Moobee ska göra vill han inte berätta men säger:

- Det finns en massa coola funktioner på internet som kan kopplas till mobilen. Vi ska samla dem under ett och samma tak.

Inom Lunar Group finns också ungdomskommunityn Lunarstorm men Peter Vahlfridsson säger att det inte finns några planer på att koppla ihop Moobee och Lunarstorm.

Moobee ska istället bygga ett eget community och på företagets betasajt finns redan i dag möjligheten för besökare att anmäla sig för att bli en Moobee.

- Vad det innebär att bli en Moobee, ja det är det vi håller på att arbeta med nu. Men både i termer av erbjudanden och kommunikation ska Moobee sticka ut, säger Albin Gustafsson, planner på Le Bureau.

Moobee riktar sig primärt målgruppen 18-25 år och ser främst Parlino och Halebop som konkurrenter.

- Alla operatörer har ungdomserbjudande men Parlino och Halebop har en utpräglad ungdomsprofil, precis som vi. Men vi kommer att vara en hybrid mellan abonnemang och kontantkort så därför kommer vi i praktiken att tampas med hela marknaden, säger Peter Vahlfridsson.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.