Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Mona skadar inte Mint"

Publicerad: 19 Juni 2002, 08:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Statsrådet Mona Sahlins uttalande om att hon använder it-företaget Mints tjänst har gett företaget gratisreklam i rikstäckande media. Att en stor del av publiciteten varit negativ mot Mona Sahlins engagemang tror företagets vd inte skadar produkten.


- Våra tjänster är så bra och nyttiga, jag tror inte att de hamnar i sämre dager för att Mona använder dem, säger Patrik Mossberg.

Det har blåst runt Mona Sahlin tidigare. Diskuterade ni risken att använda hennes namn?

- Det var naturligtvis en diskussion, vi berörde det. Men det är tråkigt att man hoppar på Mona för historiska händelser.

Hur mycket är publiciteten värd i pengar?

- Jag vet inte, vi har inte räknat på det. Det fanns inget sådant bakomliggande motiv.

Men ni måste ha förstått att ni skulle få publicitet?

- Vi har begränsade resurser och det är klart att all information vi kan få ut om våra tjänster är väldigt positivt för oss.

Hade ni haft råd med motsvarande tryck i media på köpt reklamplats?

- Nja, att har råd är bara en fråga om prioriteringar. Det hade fått plats i marknadsbudgeten.

Hur stor är er marknadsföringsbudget?

- Det delger inte vi.

Mona Sahlin är via Näringsdepartementet med i ett it-projekt där också Mint deltar. Branschorganisationen IT-företagen låter medarbetarna på departementet prova det senaste inom mobiltelefoni.

Mint använder ett uttalande av Mona Sahlin i ett pressmeddelande där hon talar i positiva ordalag om företagets tjänst där parkeringsavgiften kan betalas via mobiltelefonen. Händelsen har uppmärksammats i Dagens Nyheter och Aftonbladet där Mona Sahlin kritiseras för sitt uttalande.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.