Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Modos presschef - Aftonbladets hockeykorre i Övik

Publicerad: 5 Januari 2007, 12:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Modos presschef Hasse Andersson knäcker extra som journalist för Aftonbladet och specialbevakar Modo. I dagens Sportbladet har han skrivit artikeln Miljonklippet och intervjuar sin chef, Modo Hockeys vd Jerry Häggström, om hur miljonerna flyter in i klubbkassan. "Det är inte försvarbart", säger Fredrik Lilja, chef för Sportbladet.


"Förlust i seriefinalen och en bruten svit på elva raka utan förlust. Ändå jublades det i Modo Hockey. - Utsålt för femte matchen i höst, säger Jerry Häggström, föreningens och Arenabolagets Vd. Klart vi är överväldigade."

Så börjar Hasse Andersson artikel i dagens Sportbladet. På Modo Hockeys hemsida anges Hasse Andersson som press- och mediavärd men när Dagens Media ringer upp honom säger han att han har slutat.

- Jag har inga kopplingar kvar till Modo, säger Hasse Andersson.

Enligt Modo Hockeys växel arbetar Hase Andersson fortfarande för klubben.

- Jo, Hasse Andersson kan man fortfarande prata med.

En sportjournalist på Örnsköldsviks Allehanda säger:

- Hasse Andersson är presschef på Modo Hockey och han har inte slutat. Vi har varit irriterade på hans dubbla stolar i flera år och folk har sagt åt oss att vi borde skriva om det. Men då har vi blivit lite tjuriga, man vill ju sätta sin egen agenda.

Fredrik Lilja, chef för Sportbladet, säger att det inte är försvarbart att Modos presschef skriver artiklar om sin arbetsgivare i Aftonbladet.

- Det går inte ihop. Jag har faktiskt funderat på att göra något åt det där men det har inte blivit av. Hasse Andersson har jobbat i många år för Aftonbladet och jag har bara varit chef på Sportbladet sedan nio månader och har prioriterat andra saker.

Hur kommer det sig att den här situationen ens uppstod?

- Jag kan inte försvara att vi har Modos presschef som bevakare av Modo Hockey, men samtidigt har han inte gjort några tveksamma grejer. Det har handlat om rak matchbevakning.

I dagens artikel "Miljonklippet" intervjuar han sin chef, Modo Hockeys vd, Jerry Häggström om hur bra det går ekonomiskt för Modo.

- Jag är ute och åker skridskor med mina barn och har faktiskt inte läst dagens tidning, men det där låter ju jävligt tveksamt, säger Fredrik Lilja.

Kan ni behålla Hasse Andersson som journalist?

- Det är som sagt något jag får fundera över.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.