Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Modette blir loppmarknad

Publicerad: 26 November 2008, 07:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Egmonts Modette.se tar upp kampen med Blocket, Tradera och ett otal bloggares "bloppisar". "Det här är vår största satsning sedan Modette blev modecommunity", säger Eleonore Nygårds, chefredaktör Modette.se


Modettemarket.se heter Modettes köp- och säljmarknad, som lanseras i morgon. Med från start finns ett 60-tal partners. Både enskilda designers som Carin Wester, Camilla Norrback och Hope, butiker som Monki och Din Sko, samt ett tiotal bloggare ska initialt kränga kläder på sajten.

- Vi startar Modettemarket eftersom det finns ett stort behov. Målet är naturligtvis att vi ska öka vår trafik genom att erbjuda en bra plattform för köp- och sälj, säger Eleonore Nygårds.

Modettemarket ska lanseras med hjälp av gerillaaktiviteter, utförda av ambassadörer hämtade ur Modettes medlemsbas, samt en viral kampanj.

Eleonore Nygårds tror att Modettemarket ska kunna konkurrera med de marknadsledande köp- och säljsajterna.

- Konkurrenterna är främst Tradera och Blocket. Men jag tror att vårt varumärke gör att vi kommer klara oss bättre i modenischen än vad de gör.

Eleonore Nygårds säger att Modettemarket inte ska konkurrera med bloppisarna utan snarare försöka värva så många som möjligt.

- Vi erbjuder dem en plattform där kläderna de vill sälja kan ses av många. Problemet med bloppisar är att det är oöverskådligt då du måste bevaka varje enskild bloppis.

Till en början är det gratis att sälja kläder på Modettemarket. Men efter 1 mars ska sajten ta betalt.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.