Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Moderaterna flirtar med norsksvenskar

Publicerad: 15 maj 2009, 12:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Den 17 maj, på Norges nationaldag, inleder Moderaterna en kampanj riktad mot svenskar i Norge. Trots målgruppen är copyn gjord på norska.


Målet är att få svenskar bosatta i Norge att rösta i EU-valet. Enligt en uppskattning från Föreningen Svenskar i världen rör det sig om cirka 25.000 stycken.

- Hur når vi dem? frågade vi oss. Då upptäckte vi att om man är svensk och bor där så går man ofta in på Aftonbladet.se, säger Pär Henriksson, kommunikationschef på Moderaterna.

Därför annonserar Moderaterna på nyhetssajten och når enbart besökare med norsk ip-adress. För att öka uppmärksamheten ytterligare är copyn gjord på norska.

- Ser du en vanlig svensk annons när du går in blir inte reaktionen särskilt stor. Det väcker mer uppmärksamhet att annonsen är skriven på norska. Samtidigt är den en kärleksfull vinkning till våra grannar i väst som inte är med i EU, säger Pär Henriksson.

Moderaterna kampanjar fortlöpande i Sverige fram till valet, men mest krut på köpt reklamutrymme kommer att läggas under sista veckan innan valet.

På måndag lanserar Socialdemokraterna en webb- och affischkampanj och samma dag presenterar Folkpartiet sina reklamfilmer. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet har tidigare presenterat delar av sina printkampanjer.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.