Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Moderaterna blixtrekryterar presschef

Publicerad: 4 december 2014, 14:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:20

Dagen efter regeringskrisen fick Linda Norberg frågan om att bli presschef för Moderaterna.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Linda Norberg har ett förflutet som pr-konsult, men lämnade branschen då regeringskansliet kallade. 2011 värvades hon till jobbet som pressekreterare åt migrationsministern Tobias Billström. En roll som hon senare hade för Elisabeth Svantesson, den forne abortkritikern som blev Alliansregeringens arbetsmarknadsminister 2013.

Efter valförlusten blev Linda Norberg, som även har uppdrag som fritidspolitiker i Nacka kommun, tillfälligt arbetslös. Nu står det klart att Linda Norberg, 28, blir Moderaternas nya presschef.

– Det är en otroligt omvälvande men även väldigt spännande tid i svensk politik. Nu ställer vi om för att tillsammans med våra alliansvänner gå in i en valrörelse. Vårt mål är att vi ska vinna det valet, och det blir otroligt spännande att få vara med i det arbetet, säger Linda Norberg till Dagens Media.

Så sent som i går stod det klart att Sverige står inför ett extraval, efter att regeringens bugdetproposition fallit. För Moderaterna tycks det beskedet blivit en väckarklocka. Rollen som presschef har varit vakant sedan Anna Charlotta Johansson lämnade sitt jobb efter valförlusten tidigare i höst.

– Jag fick erbjudandet i dag, säger Linda Norberg.

Behövde du fundera på om du skulle tacka ja?

– Som sagt är detta ett väldigt spännande jobb i en mycket spännande politisk tid.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev