Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Moderat leder Samurais expansion

Publicerad: 25 April 2008, 05:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Pr-byrån Samurai expanderar och öppnar i Stockholm. Claes Pihlgren, som tidigare har jobbat med moderaterna blir den första pr-samuraien i huvudstaden.


Tidigare i vår har Samurai öppnat i Göteborg och nu har alltså turen kommit till Stockholm.

Mattias Tönnheim, grundare och huvudägare i Samurai PR, säger att målet är att växa organiskt och lyfter fram företagets affärsmodell som dess styrka.

- Våra nya konsulter blir delägare och ansvariga för sin region vilket gör att de får ett stort ansvar och engagemang i företaget, säger han.

Målet är att varje konsult ska omsätta minst en miljon kronor.

Claes Philgren har som tjänsteman hos moderaterna flera valrörelser bakom sig. Nu gör han sig redo för att bearbeta potentiella kunder för Samurais räkning. Han tror att många kunder kan tjäna på att välja en mindre pr-byrå.

- Många väljer de stora byråerna för deras renommé, men får ofta betala väldigt mycket. Vi kan erbjuda samma kompetens fast har mindre organisationskostnader.

Mattias Tönnheim flikar in:

- På många av de stora byråerna får du först träffa en seniorkonsult, men sedan är det i själva verket någon underkonsult som gör jobbet. Hos oss är den du träffar även den som kommer att göra hela jobbet.

Claes Pihlgren och Mattias Tönnheim - Båda pr-samuraier. I dagsläget består Samurai av grundaren Mattias Tönnheim och delägaren Fredrik Westman plus en juniorkonsult i hemstaden Malmö, Sven Hagnell i Göteborg och Claes Pihlgren i Stockholm, samt kontoret i Köpenhamn. Men fler städer kan vara på gång.

- Vi tittar på fler städer, speciellt lite mer norrut i Sverige, säger Mattias Tönnheim och fortsätter:

- Det viktiga är dock att vi växer när det finns en efterfrågan snarare än för att växa för växandets skull. Vi gör vinst i dag och det ska vi fortsätta med.

Samurai har sedan tidigare fusionerats med den danska pr-byrån Estime som då bytte namn till Samurai. Byrån jobbar både med marknads-pr och public-affairs.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.