Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Moderat ledamot fick inte dra av för sponsring

Publicerad: 30 April 2007, 03:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:06

Anne-Marie Pålsson, moderat riksdagsledamot och nationalekonom, nobbas skatteavdrag för sponsring av Sankt Ibbs golftävling.


För inkomståret 2005 hade hon dragit av 5.112 kronor för presentartiklar till damgolftävlingen som hölls på Ven år 2005. Som skäl för avdraget hade Anne-Marie Pålsson angett att hon i samband med golftävlingen hade hållit föredrag och värvat röster till partiet.

Men Skatteverket ansåg att kostnaderna för presenter var icke avdragsgilla privata levnadskostnader.

Anne-Marie Pålsson försökte också dra av 3.750 kronor för sin egen hemsida. Denna skulle ha använts för marknadsföring av Ann-Marie Pålssons konsulttjänster. Men Skatteverket ansåg att hemsidan handlar om Ann-Marie Pålsson som riksdagsman och säger nej till avdrag för inkomst som näringsidkare men ja till avdraget för inkomst från tjänst.

Skatteverket konstaterar också att Ann-Marie Pålssons bolag inte har haft någon "nämnvärd" omfattning de senaste tre åren.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.