"Modejournalisterna borde granska branschen"

2010-02-14 07:58  

Viasats fotbollschef Per Nunstedt har tröttnat på modejournalister med händerna fulla av goodiebags.

Varje söndag ber Dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

Här är svaren.

 

 

Zophiah Hansson, medierådgivare på Bizkit Patrol

Vad har varit veckans snackis?

– Helt klart Elisabet Höglunds avsked från Förkväll. Synd enligt min mening då hon är en fantastisk journalist som tyvärr kom hon inte till sin rätt i sammanhanget. Samtidigt är det osannolikt att den händelsen har genererat både löp och uppslag i tidningarna. Har det inte hänt något viktigare i veckan som kvällspressen kan skriva om är ju en tanke som osökt går genom mitt huvud.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att prinsessan Madeleine har gift sig i smyg på en strand i Thailand och brorsan Calle P bevittnar bröllopet med nya flamman Sophia. Storasyster Victoria rasar såklart, samtidigt som skvallerpressen gnuggar händerna av upphetsning. Pappa kungen håller låg profil när syskonbråket tar fart på allvar.

 

 

Per Nunstedt, fotbollschef på Viasat

Vad har varit veckans snackis?

– Super Bowl. 106 miljoner jänkare såg matchen och eliminerade i samma ögonblick Mash tidigare rekord som det mest sedda tv-programmet någonsin. Upp mot 100 000 i TV6 mitt i natten är också ruggigt starkt. Thomas Hall kan säga vad han vill, det här var ännu ett bevis på att livesänd och snyggt paketerad sport är den bästa av tv-underhållning. För er som fortfarande tvekar, kolla in CBS intro med Jay-Z.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att någon modebloggare eller fashion-journalist lägger undan alla goodybags och drinkglas för att i stället författa ett kritiskt granskande modeinlägg eller artikel. Just nu är situationen absurd, det är som om klädindustrin har skickat ut egna reportrar på fältet, ingen skriver ”hur” kläderna var, bara ”att” de visades. Jag vill ha ett redaktionellt urval, jag vill inte se dem fotas tillsammans kramandes med en Rolle Hjort med ”myssen” på sne, jag vill veta om Whyred leverar i år eller inte, ok?

 

 

Charlotta Flinkenberg, chefredaktör på Chic.

Vad har varit veckans snackis?

– Orvestosiffrorna samt analyserna kring dessa och CHICs 23-procentiga ökning till 111000 läsare. Samt tragiskt nog förstås Alexander McQueens självmord.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Elin Woods får ihop det med Leo DiCaprio med kommentaren "Det är lättare att tämja ett lejon än en tiger."

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt