Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mobil-tv starkast i sängen

Publicerad: 12 Februari 2008, 14:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

En studie genomförd av telekomjätten Ericsson och nyhetskanalen CNN visar att 22 procent av allt mobil-tv-tittande sker i sängen. Samtidigt visar undersökningen att mobil-tv är den funktion som användarna värderar allra högst i mobilen.


I hemmet är sovrummet den vanligaste platsen att titta på mobil-tv medan väntetiden inför möten är den vanligaste situationen utanför hemmet då nallen fiskas upp (60 procent). Tittande i samband med kommunala transporter är också starkt (56 procent).

Mer än en tredjedel av personerna i undersökningen (34 procent) uppgav mobil-tv om den mest eftertraktade funktionen på mobilen.

Undersökningen visar också att 24 procent av användarna tittar på mobil-tv dagligen medan 52 procent tittar någon gång i veckan. Nyheter var den populäraste genren (77 procent) följt av tablålagd tv (48 procent) och musik (45 procent).

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.