Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mixad redaktionsledning på Affärsvärlden/E24

Publicerad: 13 Juni 2002, 13:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Neddragningarna på fusionerade E24 och Affärsvärlden blev klara idag. 18 tjänster dras in medan redaktionsledningen blir en mix från båda publikationerna.


Den nya redaktionen uppgår till 25 tjänster. Redaktionsledningen består av chefredaktör Thomas Peterssohn som vid sin sida får gamla E24-kollegan och medgrundaren Andreas Cervenka. Från Affärsvärlden hämtas redaktionscheferna Kerstin Karlsson och Calle Froste. Den exakta rollfördelningen är inte helt fastlagd, enligt Thomas Peterssohn.

Som Dagens Media tidigare berättat ska sajterna integreras, men med AFV.se som gratissajt medan E24 fortsätter som betaldel. För papperstidningen Affärsvärlden kommer det att ske gradvisa förändringar av innehåll och utseende.

-Eventuellt kommer förändringarna att börja märkas från första numret i höst, säger Thomas Peterssohn.

Bort försvinner olika databastjänster och nyckeltalsservice. Kraften ska läggas på själva tidningen, men exakt hur man ska vinna läsare och annonsörer är inte givet.

-Frågan vi ställer oss är vilket behov folk har av affärstidningar efter två år av fallande börskurser och hur en sådan tidning ska se ut, säger Thomas Peterssohn.

Samtidigt lanserar Dagens Industri en glassig lördagsbilaga i september. Förebilden är Financial Times "How to spend it".

-Det blir en spelare till som kommer in på marknaden, men det låter i första hand som ett direkt nålstick mot Veckans Affärer. Men visst, det ökar konkurrensen, säger Thomas Peterssohn.

Affärsvärlden/E24 ägs av Ekonomi & Teknik Förlag.

Henrik Kindwall

henrikk@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.