Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mitt i-tidningarna ute till försäljning

Publicerad: 8 Februari 2008, 08:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

De danska ägarna Søndagsavisen ska sälja Gisab, där Mitt i-tidningarna ingår.


Även de norska delarna av bolaget ska säljas. Men enligt ett pressmeddelande ska försäljningen endast ske om "priset avspeglar värdet".

Søndagsavisenkoncernen ökade omsättningen under 2007 med 4 procent till 1,7 miljarder danska kronor. Resultatet minskade dock från 175 miljoner danska kronor till 30 miljoner danska kronor.

- Søndagsavisen vill fokusera på kärnverksamheten i Danmark. Tillväxten ska komma från onlineverksamheten så då omprövar de den tidigare strategin, säger Per Bowallius, vd på Gisab.

Hur känns det att bli sålda?

- Det ska bli spännande att gå igenom den processen.

Vilka ser du som tänkbara köpare?

- Vi har tagit in en rådgivare och ska sätta oss ner nästa vecka och titta på vilka vi ska närma oss.

Gisab omsatte cirka 345 miljoner kronor under 2007. Vinsten blev 40 miljoner kronor, en ökning på 44 procent jämfört med 2006.

- Vi har hela tiden jobbat efter vår basidé, vilket ger effekt i det långa loppet. Vi ser en positiv utveckling på annonsmarknaden och har lyckats hålla i kostnaderna. Vår verksamhet med lokaltidningar differentierar sig också på marknaden på ett sätt som är relevant för annonsörer och läsare.

I Gisab ingår Mitt i Stockholm som ger ut 31 lokaltidningar med en upplaga på 950.000 exemplar, Tunprint som ger ut tidningar i Eskilstuna och Strängnäs, Örebroar'n, Södertäljeposten och distributionsföretaget S-post.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.