måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Minkarna vinner över Zlatans comeback"

Publicerad: 15 augusti 2010, 04:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Vanvård av minkar, valaffischer och politiska skandaler avhandlas i veckans Söndagspanel.


MS

Martin Schori


Varje söndag ber Dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

 

Staffan Dopping, konsult på K-Street

Vad har varit veckans snackis?

- Viktigaste nyheterna är förstås naturkatastroferna i Pakistan och Kina, men det är ju inte snackisar i vår blågula värld. Så det står mellan minkplågeriet och valaffischerna. Och jag slår ett slag för affischerna, där moderaterna och socialdemokraterna slåss om förstaplatsen som arbetarparti. Reinfeldt vill hålla samman Sverige, "tillsammans" och Sahlin vill inte bara låta negativ så hon lyfter fram " möjligheternasland.se" allt vad det går. Men fräckast är kd, som verkligen tar ut svängarna med sina fabelinspirerade Göran vs. Odjur-tema och som lyckas undvika floskelfallgropen.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

- Jag vill läsa att Aftonbladet har idkat självrannsakan under sensommaren och kommit fram till att inte all solkighet i Littorinaffären bara var statsrådets eget fel. Kjell-Olof Feldt motiverade en gång ett politiskt lappkast med att han först hade gjort sig skyldig till ett "tankefel". Det borde också ett mäktigt medium kunna göra även om det knappast är prövat en enda gång i någon väsentlig fråga.

 

Sakine Madon, tillträdande redaktör på Newsmill

Vad har varit veckans snackis?

– Minkarna vinner över Zlatans comeback. Jag ger inte mycket för minknäringen, men är inte ett dugg förvånad av att djur mumsar på djur. En gåta är däremot efterfrågan. Vem - under 60, utanför Östermalm - vill lufsa runt i äkta päls? Kineser och ryssar? De får komma över det.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

- En politisk skandal av dignitet. Inget ”Anna 30 år tror att exministern betalade för sex” eller att Gudrun Schyman utnyttjar RUT-avdrag, utan något bättre. Det är bara en månad kvar till valet - så fram med det.

 

Marcus Jerräng, journalist på Computer Sweden

Vad har varit veckans snackis?

MUF:s kampanjvideo, åtminstone inom elitistvänstern på Twitter. Efter första refrängen kände jag mig tvungen att säga upp mig. Men har Niklas Wykman möjligtvis beställt denna Ugglastompare enbart för att vi ska glömma bort hans egen karriär som Kalmargangstarappare?

Plats två på snackistoppen delas av Kd:s valaffischer, Folkpartiets kärlek till Djurgården och hur man bäst undviker hashtaggade tältläger.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att AIK krossat Levski Sofia med 5-0 i kvalet till Europa League.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev