Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mindshares kampanjchef Malin Toftemar lämnar byrån efter tre månader

Publicerad: 13 april 2015, 05:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Ett tryggt ägarskap över Mindshares kampanjer. Det var vad Malin Toftemar lovades av Mindshares vd då hon började på byrån. Då hon inte tycker att hon fick ta ansvar så lämnar hon byrån.


Ämnen i artikeln:

Mindshare

I januari värvades Malin Toftemar från Sellbranch som ny kampanjchef till mediebyrån Mindshare. Nu avslöjar hon att hon lämnar Mindshare efter tre månader.

– Jag fick inte den rollen jag trodde att jag skulle få, så efter diskussioner valde jag att gå, säger Malin Toftemar till Dagens Media.

Då Malin Toftemar rekryterades sa Mindshares vd Kenneth Danielsson bland annat att Malin Toftemar skulle ta ett "tryggt ägarskap" över Mindshares kampanjer. Något hon upplever att hon inte har fått.

– Jag trodde att jag skulle få ta mer ansvar för hela kampanjhanteringen, men det var digital directorn som hade ansvaret där, säger Malin Toftemar och fortsätter:

– Den vision som Mindshare hade i början ändrades också på vägen. Det känns tråkigt att det inte blev som jag hade tänkt mig.

Malin Toftemar säger till Dagens Media att hon förmodligen inte hade tagit jobbet från första början, om hon hade vetat hur det skulle bli.

– När jag valde Minshare hade jag fler andra jobb på gång så i efterhand borde jag kanske inte ha tagit det här. Samtidigt har jag också fått lära mig en del nytt på Mindshare, eftersom jag inte har arbetat på en byrå tidigare, säger Malin Toftemar och fortsätter:

– Det är ett trevligt gäng och roliga människor, men det viktigaste är att ett jobb ska bli vad man själv tror att det är och att man får utnyttja sina kunskaper och erfarenhet på rätt sätt. Det är jätteviktigt för mig.

Enligt Mindshares vd Kenneth Danielsson beror allt på den omorganisation som Mindshare har gjort.

– Vi har ändrat processerna kring hur kampanjerna ska hanteras och då blev det inte som det var tänkt. Malins situation förändrades mer än vad hon ville att den skulle göra och då kom vi överrens om att gå skilda vägar, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Hon kände helt enkelt inte att hon fick tillföra det hon kunde och jag har full respekt för hennes beslut.

I fredags gjorde Malin Toftemar sin sista arbetsdag på Mindshare.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mindshare

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.