tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Mindshare har fyra självständiga kontor i Norden"

Publicerad: 30 september 2008, 09:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Mindshares Danmark-chef Martin Rasmussen svarar på Dagens Medias artikel om att jakten på en ny Sverige-vd drar ut på tiden.


Dagens Media rapporterade förra veckan om att Mindshare inte har lyckats hitta en ersättare till Robert Brink, trots att det har gått över tre månader sedan han sade upp sig.

Flera tunga mediebyrånamn ska ha tillfrågats - och tackat nej. Enligt källor till Dagens Media kan en av anledningarna vara att byrån är hårt styrd av Group M-cheferna i Danmark.

I ett mejl til Dagens Media ger Martin Rasmussen, chef för Mindshare i Danmark, sin version:

"Mindshare håller för tillfället på att genomföra en revitalisering som ska göra att byrån behåller sin position som global marknadsledare. Det är därför mycket viktigt att hitta den rätta ersättaren till Robert. Och normalt tar det tid att tillsätta en så viktig position.

Vi har en mycket erfaren och senior ledningsgrupp i Sverige som är mycket komptent att styra byrån under perioden däremellan.

Det är däremot viktigt att korrigera rykten och teorier om Mindshares organisation och styrning i Norden. Dagens Media skriver att det cirkulerar en teori om att Mindshare till stor del styrs från Köpenhamn, och särskilt under inflytande av våra goda kollegor Jonas Hemmingsen och Claus Gilbert Clausen.

Jag vill från en dansk synvinkel direkt bestrida att så är fallet.

Mindshare har en stark nordisk ställning baserat på fyra framgångsrika och självständiga, men samarbetande landskontor. Vi har en nordisk styrelse som består av cheferna från Finland, Norge, Sverige och Danmark.

Varje chef har det fulla ansvaret för sin egen marknad och rapporterar direkt till Mindshares europeiske chef Nick Waters.

Vi är både förpliktigade och motiverade att samarbeta tvärs över landsgränserna och vi träffas ofta för att koordinera vårt arbete. Detta säkrar ett optimalt fokus på och anpassning till de olika lokala marknaderna, samtidigt som vi kan erbjuda hantering av internationella och nordiska kunder.

Det kan med rätta påstås att Mindshare är ett mycket mindre styrt av ett enskilt land i Norden (exempelvis Köpenhamn) än alla andra mediebyråer. Den högsta chefen för Group M i Norden är Luke Simmonds. Jonas Hemmingsen och Claus Gilbert Clausen är nordiska chefer för Mediacom respektive Mediaedge CIA och har således inget inflytande över Mindshare."

Martin Rasmussen Danmark-chef för Mindshare

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev