söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mindshare ännu utan vd - alla har tackat nej

Publicerad: 26 september 2008, 11:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Mindshare letar för närvarande en ersättare till Robert Brink, som sade upp sig från vd-posten på Group M-byrån före sommaren. Men arbetet går trögt och flera tillfrågade har tackat nej.


MS

Martin Schori


Robert Brink sade upp sig från Mindshare, efter 13 år inom WPP, i månadsskiftet maj/juni. Istället ska ha dra igång Göteborgsbaserade Bright Medias Stockholmskontor.

Just nu letar en rekryteringsfirma efter en ersättare. Ett flertal väletablerade namn har föreslagits, och tillfrågats, men hittills har ingen tackat ja. Det uppger flera källor till Dagens Media.

Björn Jutendahl är tillförordnad vd på Mindshare.

- Jag kan hålla med om att det tar lång tid, säger han.

Varför tar det tid?

- Jag vet faktiskt inte. Processen drivs av min chef Nick Waters (Mindshares Europa-chef red anm).

En teori som cirkulerar i branschen är att få vill driva en byrå som till stor del styrs av Köpenhamn. Där sitter nämligen Mediaedges nordiske vd, dansken Claus Gilbert, och systerbyrån Mediacoms nordiske chef, landsmannen Jonas Hemmingsen. Duon har mycket att säga till om vad som händer inom nätverket, särskilt efter att man slopat tjänsten som nordisk chef för hela Group M.

Björn Jutendahl:

- Jag vet inte om det finns människor som tackat nej. Processen styrs som sagt från London.

Du är inte intresserad?

- Jag tycker uppdraget är jättekul. Men mitt problem är att jag och min familj bor i Göteborg och vi är inte intresserade av att flytta till Stockholm.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev