Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Miljoner till Gadds ägare

Publicerad: 12 Februari 2009, 05:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Dm-byrån Gadd Direct ökar sitt rörelseresultat med 48 procent till 4,2 miljoner kronor för helåret 2008. Ägarna plockar ut 2,4 miljoner kronor.


Omsättningen för byrån, som jobbar med bland andra SEB, Göteborgsposten och Fora, uppgick under 2008 till 27,7 miljoner kronor. Det är en ökning med knappt 16 procent.

Det goda resultatet förklarar vd:n Stig Ludvigsen med att byrån legat i med nyförsäljningen. Han poängterar också att Gadd har varit försiktiga med nyanställningar under högkonjunkturens topp.

- Det är lätt att bli fartblind i högkonjunktur och fortsätta anställa ända fram tills eländet börjar, säger Stig Ludvigsen och fortsätter:

- Vi valde att jobba på och hålla ut för att vara rätt bemannade när det vände. Att vändningen sedan skulle bli så tvårt och komma så snabbt hade ingen kunna förutse.

Stig Ludvigsen och Gadds övriga sex aktieägare får dela på en utdelning om 20 kronor per aktie, sammanlagt 2.400.000 kronor.

Stig Ludvigsen ser trots lågkonjunkturen på 2009 med tillförsikt.

- Vi fick in en del nya kunder under förra året och luktar just nu på ett stort uppdrag. Jag ser ljust på framtiden.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.