Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mikael Nestius nya jobb

Publicerad: 27 Augusti 2009, 07:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Citys förre chefredaktör Mikael Nestius tar över Dagens Medicin.


Strax före sommaren sade Dagens Medicins chefredaktör och vd Per Gunnar Holmgren upp sig för att istället bli chef för Nobelstiftelsens webb.

Nu ersätts han av Citys tidigare chefredaktör Mikael Nestius, som blir chefredaktör och vd för Dagens Medicin och Dagens Apotek.

– Jag tackade ja för att det lät som en spännande och rolig utmaning. När jag jobbade som nyhetschef läste jag ofta Dagens Medicin och ”snodde” grejer från dem eller gick vidare med grejer som de gjort, säger Mikael Nestius till Dagensmedia.se.

Mikael Nestius var med och startade gratistidningarna Nacka Värmdö Posten, Tidningen Södermalm och City. Nu kommer han till en tidning med en redaktion som han själv inte byggt upp.

– Det var länge sedan jag trädde in på en redaktion på en tidning som jag inte startat. Det ska bli oerhört roligt, säger han.

Hur stort är ditt intresse för medicin?

– Jag kan inte frågorna men mitt intresse för vård och medicin är jättestort. Vård är ju en av de stora politiska frågorna och kommer så att vara framöver.

Läsarna kommer inte att märka av hans intåg på kort sikt, säger han.

– Nej, det är en fungerande tidning och ett fungerande koncept. De kommer väl att märka att Per Gunnar slutar, han har varit en profil i tidningen.

På City var du en synlig chefredaktör. Kommer du att fortsätta att vara det?

– Ja, det är tanken. Det var nog en av Casten Almqvists skäl till att anställa mig, att han vill ha en publik chefredaktör.

Per Gunnar Holmgren var också vd för MTI, som är moderbolag för Dagens Medicin i Sverige samt dess utländska systertidningar. Den positionen tas nu över av Anders Eriksson.

Anders Eriksson är i dag vd för Bonnier Business Press verksamhet i Central- och Östeuropa, en titel han kommer att fortsätta hålla.  

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.