Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mikael Lindkvist tar över Macworld

Publicerad: 8 december 2014, 07:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Macworld, M3 och Studio får en och samma chefredaktör.


Dagens Media har tidigare berättat om IDG:s beslut att upphöra med pappersutgivningen av Macworld, M3 och Studio. Som en konsekvens av det stuvar man nu om i den redaktionella organisationen.

Mikael Lindkvist, tidigare chefredaktör för M3, tar det övergripande ansvaret för de tre sajterna. Det innebär att Anna Müller, chefredaktör på Macworld, istället tar rollen som redaktionschef.

– Historiskt så har det handlat om tre separata varumärken som funnits för att tillfredställa olika nischer. När vi nu har plockat bort papperstidningarna och endast jobbar digitalt är det onödigt att ha tre redaktioner som alla kämpar för nå samma målgrupp, säger ansvarige utgivaren Fredrik Agrén till Dagens Media och fortsätter:

– Varumärkena lever vidare och vi har kvar de olika sajterna, men vi samordnar allt i samma produktionsmaskin.

Den nya organisationen innebär också att M3 blir den övergripande sajten för IDG:s konsumentintriktade varumärken. Förändringen trädde i kraft den 1 december.

– För min del innebär det mer fokus på innehåll och redaktionellt arbete, vilket är roligt eftersom det är det jag brinner för. Mikael kommer istället att ta hand om mer övergripande affärsutvecklande frågor, säger Anna Müller till Dagens Media.

PC för alla går enligt IDG fortsatt bra i papper och berörs därför inte av omorganiseringen.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev