Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Microsoft krossar Kia-konkurrensen

Publicerad: 19 November 2008, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

För första gången särredovisar Microsoft sitt MSN-nätverk i Kia index. Senaste veckan lista visar att Microsoft står bakom plats ett, två och fyra bland Sveriges största sajter.


Sveriges Annonsörers kommitté för internetannonsering, Kia, har sedan en tid tillbaka uppmanat svenska sajter som består av nätverk att de måste särredovisa sina sajter. Nu följer Microsoft och MSN detta krav. Hotmail.se är därmed Sveriges största sajt med 4,6 miljoner unika besäkare vecka 46.

Tvåa på listan är MSN.se med 4,5 miljoner unika besökare vecka 46. Därmed är Aftonbladet.se nerpetad till plats tre med 4,1 miljoner besökare. Sveriges fjärde största sajt, enligt Kia Index, är Microsofts chattjänst Messenger med drygt 3 miljoner unika besökare i veckan.

-Vi har fört en dialog med Kia om det här och vi har kommit fram till att vi ska särredovisa siffrorna. Sedan har vi tekniskt svåra plattformar att mäta korrekt, säger Fredrik Wallner, marknadschef för MSN i Sverige.

Han påpekar dock att även om MSNs sajter är stora enligt Kia så finns det mycket trafik på tjänsterna som inte går att mäta och redovisa i dag.

-Messenger är till exempel ännu större. Man måste skilja på webben och internet. Webben är de kanaler där det finns en publicist enligt traditionell modell men internet är mycket större än så. Vi har stor aktivitet när folk mailer varandra eller använder chattjänster. Microsoft är i grunden ett mjukvaruföretag och vi har en mängd funktioner som är intressanta för annonsörer som inte är en traditionell webbplats, säger Fredrik Wallner.

Från Kia välkomnar man Microsofts särredovisning.

-Vi har diskuterat det här i flera år och reglerna som säger att alla nätverk ska särredovisa sina siffror satte vi innan sommaren. MSN brukar hänvisa till att saker och ting måste gå genom USA och därför tar tid och det kan nog ligga viss sanning i det, säger Hans Nordlöf på Sveriges annonsörer.

Efter att MSN nu visar upp enskilda sajter så är det enbart TV4s nätverk bland Kias stora sajter som ej gör det. Enligt Hans Nordlöf är detta dock på gång.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.