Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Michael Werner säljer tv-kanaltill före detta TV8-vd

Publicerad: 17 januari 2007, 08:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:13

Sveriges första tv-spelskanal, Xover TV, säljs till förre TV8-vdn Hans Linders bolag Linc. I samband med förvärvet förvandlas Xover TV från tv-kanal till produktionsbolag.


Dagens Media har tidigare berättat om Xover TV, Sveriges första tv-kanal som är helt inriktad på gaming och tv-spel.

Kanalen, som skulle dra igång sändningarna på allvar hösten 2006, ägdes av Jan-Olof Hersler, från datorspelsföretaget Digital Illusions, Boxergrundaren Michael Werner och hans riskkapitalbolag Nordic Media Partner, samt flera andra personer.

Nu säljs Xover TV till företaget Linc som drivs av Ulrika och Hans Linder, som tidigare har jobbat med bland annat TV3, TV8, CNN, och Aftonbladet TV7.

- Vi ser att det här är en intressant och enormt stor målgrupp som tidigare inte har haft särskilt många tv-program att titta på. Spel lämpar sig som företeelse väldigt väl för tv, säger Hans Linder.

Vad betalar ni?

- Det är konfidentiellt.

I samband med förvärvet ändrar Xover TV inriktning, från att ha haft ambitionen att inom kort bli en tv-kanal till att koncentrera sig på försäljning av tv-produktioner.

- Vi har erfarenhet av att starta tv-kanaler tidigare, och jag vet hur besvärligt det är. Det är inget som ligger inom den närmaste tidshorisonten. Däremot tror jag att det så småningom kan finnas utrymme för en tv-kanal med den här typen av innehåll.

Xover TV ska sälja program om data- och tv-spel till etablerade tv-kanaler. Bevakning av stora spel, som World of Warcraft och Counterstrike, blir en viktig del i det redaktionella arbetet.

- World of Warcraft kan ha åtta miljoner användare per dag. Det är otroligt, säger Hans Linder.

Två personer jobbar kvar som fast anställda på Xover TV. Det är operativa chefen Tommy Gärdh och producenten och programledaren Christer Engström.

Vd för Xover TV var Rikard Ljungman. Hans Linder går nu in som tillfällig vd.

- Så småningom ska vi rekrytera en ny vd, säger Hans Linder.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.