Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Metro på väg att köpas upp

Publicerad: 23 Februari 2009, 12:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

En potentiell köpare har visat intresse för Metro International.


Metros International omsatte 83,5 miljoner euro under det fjärde kvartalet 2008, en minskning från 97,6 miljoner euro under motsvarande period 2007. Förlusten uppgick till 1,9 miljoner euro.

I dag har storägaren Kinnevik mottagigt ett preliminärt indikativt intresse från en potentiell köpare. I ett pressmeddelande skriver bolaget att det inte är säkert att det kommer att leda till ett erbjudande. Därför vill man inte uttala sig om budet.

- Jag kan inte berätta så mycket mer på detta stadiet, för att det är väldigt tidigt. Vi kommer utvärdera och titta på detta, säger Mia Brunell, till nyhetsbyrån Direkt.

Kinnevik äger drygt 44 procent av aktierna i Metro. Tidigare denna månad berättade bolaget att man ville ta 500 miljoner kronor i en nyemission.

Förra året köpte Schibsted 35 procent av aktierna i svenska Metro, för 350 miljoner kronor. I slutet av samma år hade hela koncernen ett börsvärde på 450 miljoner kronor.

När Nyhetsbyrån Direkt frågar Schibesteds finanschef Trond Berger om de är spekulanter på Metro säger han sig inte ens känna till händelsen.

- Då vet du mer än mig, säger han till Direkt.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.