Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Metro-direktör går till City

Publicerad: 18 april 2002, 10:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

Metros försäljningsdirektör Dan Morén går till posten som vd på närmsta konkurrenten, det nybolagiserade Citypaketet.


- Vi tror att han blir en väldigt bra vd för City-bolaget. Han är mycket säljinriktad och kan tidningar. Han har jobbat med Metros motsvarighet till City, Metropol, och kan därför även City. Han har bra driv och kommer att utveckla samarbetet tillsammans med försäljningsavdelningarna på tidningarna, säger Fredrik Åkerman, vd för Dagens Nyheter.

Är det inte lite provokativt att ta närmsta konkurrentens försäljningsdirektör?

- Det är klart att det är, men så är det ibland. Metro har skojat med oss i olika reklamkampanjer. Nu får de igen. Det är klart att det känns bra att ta deras bästa kraft på det här området.

När Dan Morén ska börja på City är inte klart. Vem som ska efterträda honom som försäljningsdirektör på Metro Norden är inte heller klart ännu.

- I bakhuvudet bör en rekrytering alltid vara påbörjad. Jag hoppas att det finns idéer om hur vi ska gå tillväga även om sådant här alltid kommer överraskande, säger Anders Kvarby, vd Metro Norden.

Han är inte glad över att tappa sin försäljningsdirektör.

- Dan är en mycket duktig försäljningsdirektör som gjort bra saker för Metro under de fyra år han arbetat här. Jag kan inte riktigt önska honom lycka till, dock. I begränsad omfattning i så fall, säger han.

Känns det extra tråkigt med tanke på att Dan Morén gått till er främsta konkurrent?

- Ja, han kunde ha valt något annat, om jag hade kunnat påverka det. Det är en duktig kille. Det kan City å andra sidan behöva.

City är ett samannonspaket mellan Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. City bolagiserades nyligen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.