Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Metro-chef slutar – startar säljbolag med Enbacka

Publicerad: 31 Oktober 2012, 13:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Metros KAM-chef, Filip Nilsson, lämnar tidningen för att istället starta ett nytt säljbolag med förre Annonsdax-vd:n Magnus Enbacka.


Ämnen i artikeln:

Metro

Filip Nilsson har jobbat på Metro i tio år, senast som storkundschef. Han gick på pappaledighet i april, men kommer inte att komma tillbaka till tidningen.

Istället startar han nu ett säljbolag tillsammans med Magnus Enbacka, som i våras lämnade sin tjänst som vd på säljbolaget Annonsdax.

– Jag har haft tio fantastiska år på Metro, jag började där som juniorsäljare med det lokala distriktssäljet 2002 och arbetade nu senast som KAM-chef. Det har varit en riktigt rolig resa, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Jag har däremot tänkt att jag vill vara med att starta upp ett nytt bolag med bra personer den dagen jag lämnar Metro och det var precis en sådan möjlighet som dök upp.

Magnus Enbacka registrerade företaget Ellion Consult i oktober förra året, men enligt Filip Nilsson är det inte detta företag som han ska vara med och starta upp.

– Jag går inte direkt till Ellion Consult, däremot kommer jag tillsammans med Magnus Enbacka att vara med och starta ett nytt bolag med fokus på affärsutveckling och försäljning, säger han.

Vad kan du berätta om säljbolaget?

– Vi kommer arbeta med affärsutveckling och försäljning, men uppdragen vill jag inte kommentera i dagsläget. Men vi är såklart även öppna för nya samarbeten.

Hur känns det att lämna Metro efter så lång tid?

– Det är såklart blandade känslor men efter tio år var det dags att prova något nytt, vilket jag är mycket laddad för.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.