Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Metro backar globalt men uppåt i Sverige

Publicerad: 5 Februari 2009, 06:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Metro International gör en brakförlust under fjärde kvartalet och backade även på helåret. Även omsättningen tappar globalt - med 11 procent på helåret. Metro Sverige gick i andra riktningen och vände från förlust ifjol till vinst under kvartalet.


Metro Internationals gjorde en rörelseförlust på 1,9 miljoner Euro för fjärde kvartalet, vilket var betydligt sämre än fjolårets vinst på 3,4 miljoner Euro. Den globala omsättningen sjönk från 97,6 till 83,5 miljoner Euro under fjärde kvartalet.

Sett till helåret backade försäljningen med 11 procent globalt. Rörelsevinsten för helåret var 17,3 miljoner Euro, men räknar man bort tillskottet från försäljningen av andelar i Metro till Schibsted och köpte 24 Timer slutar det med en rörelseförlust på 20 miljoner Euro. Att jämföra med 2007 års rörelseförlust på 18,6 miljoner Euro.

Sveriges omsättning minskade med 17 procent på kvartalet, men borträknat nedläggningen av Metro Bostad låg omsättningen på samma nivå. Resultatet före skatt under kvartalet hamnade på 3,7 miljoner Euro, vilket var betydligt bättre än fjolårets förlust på 3,3 miljoner Euro.

- Vi är nöjda med kvartalet, säger Andreas Ohlson, vd Metro Sverige.

Metros Internationals största ägare Kinnevik annonserar att man avser att teckna sin del i en nyemission och säkerställer på så sätt en ny finansiering av bolaget på cirka 550 miljoner kronor.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.