Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Metro avvaktar med emission

Publicerad: 25 Februari 2009, 16:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Metro har lagt sina villkor för den planerade nyemissionen på is efter att man uppvaktats av en eventuell köpare.


Tidigare i veckan skickade Metro Internationals ägare Kinnevik ut ett pressmeddelande som berättade att man fått ett "ett preliminärt indikativt intresse från en potentiell förvärvare av Metro". Då rusade aktiekursen med 38 procent samma dag.

Beskedet kom strax före Metro årsstämma, då man skulle sätta villkoren för den sedan tidigare utlysta nyemissionen, som ska ge bolaget en dryg halv miljard.

Nyhetsbyrån Direkt uppger nu att Metro nu ska avvakta med att offentliggöra villkoren tills man har hunnit "snabbutreda" det indikativa budet.

"Vid gårdagens extrastämma fick styrelsen i Metro International mandatet att bestämma de slutliga villkoren i utgivandet av förlagslån och warranter. Publiceringen av dessa villkor kommer emellertid för närvarande att ligga på standby tills det indikativa intresset har snabbutretts", skriver Metros finanschef Anders Kronborg i ett mail till Nyhetsbyrån Direkt.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.