Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Meters försäljningschef blir vd på MTV Mastiff

Publicerad: 22 Januari 2007, 14:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Magnus Ringmar, försäljningschef på Meter Film & Television, går till konkurrenten Zodiak. "Det är en fantastisk utmaning", säger Magnus Ringmar.


Magnus Ringmar har rekryterats till tjänsten som vd på Zodiak-bolaget MTV Mastiff.

Han tar över efter Louise Juel som har gått till tjänsten som vice vd för Zodiaks internationella distributionsbolag Zodiak Television World.

- Det är en fantastisk utmaning att få tillträda en vd-tjänst och ta ett av Sveriges största produktionsbolag vidare. Det var något jag inte kunde säga nej till, säger Magnus Ringmar till Dagens Media.

Magnus Ringmar har arbetat två år med försäljning och utveckling på Meter.

- Det har fungerat väl. Vi har haft två väldigt bra år. Året som vi nu har gjort har varit Meters bästa. Det känns kul att kunna lämna med flaggan i topp.

Hur känns det att gå till en konkurrent som du har stångats med?

- Visst är det konkurrens, men det man stångas mer med är att läsa av kanalernas behov och träffa rätt. Men visst är det speciellt att gå till en konkurrent. Det har jag inte gjort tidigare, utan jag har bara gått mellan branscher.

Michael Porseryd har varit tf vd på Meter en tid. Bottnar det här avhoppet i en besvikelse över att du inte fick bli vd för Meter?

- Nej. Det som känns viktigt för mig när jag byter tjänst är att jag går till något och inte ifrån något. Nu dök den här tjänsten upp efter två år och jag tyckte att tiden var mogen att lyfta.

Mikael Wallén, vd på Zodiak Sverige, är glad över rekryteringen.

- Vi tycker Magnus är en av de bästa som finns på att sälja tv-program i Sverige. Han har inte riktigt fått fullt ansvar för Meter och var sugen på att gå vidare och få fullt ansvar för ett produktionsbolag. Vi får en väldigt motiverad kille som chef för MTV Mastiff. Han har bra kontakt med alla kunderna på marknaden, säger Mikael Wallén.

När börjar Magnus?

­ Det återstår att lösa, men vi räknar med att han börjar i april.

Han hamnar i karantän?

- Ja, det får man väl säga att han gör. Det är inte färdigförhandlat mellan honom och hans chef än, men det är nog det troligaste.

Fram till att Magnus Ringmar tillträder sin nya tjänst jobbar Mikael Wallén som tillförordnad vd för MTV Mastiff.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.