Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mentor Online varslar 25

Publicerad: 6 Februari 2009, 07:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Mediekoncernen Mentor Online har lagt in ett varsel om totalt 25 personer. Både medarbetare inom försäljning och redaktionell verksamhet berörs.


Enligt uppgifter lades varslet i förra veckan. Anledningen är osäkerheten på marknaden. Flera annonsörer är avvaktande och undviker att teckna årsavtal.

Hälften av de varslade tjänsterna gäller redaktionella medarbetare och den andra hälften tjänster inom försäljning. Mentor Online kommer heller inte att tillsätta sex tjänster som är lediga. Företaget ligger i förhandlingar, som beräknas vara klara inom ett par veckor.

Mentor Online ger ut ett stort antal branschtidningar, bland annat Dagens Handel, Fri Köpenskap och Transport idag. Koncernen har växt stadigt i flera år. Under 2006 gjorde bolaget en rörelsevinst på 2,3 miljoner kronor, men året därpå vändes det till en förlust på 18 miljoner kronor. Resultatet för 2008 är inte offentligt.

Bolaget ägs av vd Mikael Heinig, Talentum, IDG och Svenska Mässan.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.