Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

...men Tradera och Blocket räds inte Craigslist

Publicerad: 23 Januari 2009, 08:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Craigslist finns redan i Sverige men aktiviteten på sajten är låg och de svenska aktörerna tror att det kommer förbli så. "Jag kan inte säga att vi är nervösa", säger Martin Frey, vd för Blocket.


Annonsörerna på svenska Craigslist består nästan uteslutande av amerikanska annonsörer som vill hyra ut lägenheter, båtar och andra saker till svenskar som ska resa till USA. Kategorin platsannonser, där Craigslist tjänar sina pengar, är helt tom.

- Det finns redan mängder med köp- och säljsajter i Sverige som försöker göra samma sak som vi gör. Den svenska marknaden är inte så stor och frågan är om det finns plats för några fler, säger Martin Frey.

Den globala dominanten på köp- och sälj, Ebay, äger 25 procent av Craiglist och köpte i april 2006, svenska Tradera. Thomas Areskoug, marknadschef på Tradera, tror inte att Craigslists succé i Sverige är given, bara för att annonseringen är gratis.

- Det är gratis att annonsera på Eniros sajt Köp & Sälj också. Men trots att de gjort massiva tv-kampanjer har de inte lyckats bli framgångsrika.

Slår Craigslist mot någon så blir det mot Blocket och inte Tradera, säger han.

- Vi är till att börja med inte en radannonssajt. I vår affärsmodell sker inte avsluten mellan köparna utan på själva sajten. Ingen kommer någonsin att köpa en bil på Tradera så vi skiljer oss ganska mycket från varandra.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.